Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Calendari 2021

Más vistas

Autor(es)

Calendari 2021

  • Autor: Humedas Parés, Mercè
  • ISBN: 978-84-1303-210-8
  • 15 páginas
  • Tapa rústica
  • 330 x 480 mm
  • Colección: Ars Fugit Nº 08
  • Fecha de publicación: Noviembre 2020
  • Ver primeras páginas
  • Disponibilidad: En existencia

    14,00 €
    Amb un bagatge de més de 1.200 peces d’oli i acrílic en vint-i-cinc anys, moltes d’elles de grans dimensions, Mercè Humedas declara no mesurar el temps de producció, sinó que avantposa la relació que manté amb les obres, el motor que les uneix i que donen la transcendibilitat que hi busca. El resultat fins ara ha estat de vint-i-cinc exposicions individuals amb gran presència a la geografia espanyola, més d’un centenar d’exposicions col·lectives arreu de Catalunya, els estats espanyol i francès, Itàlia, Rússia i recentment penetrant a l’Àsia. I entre certàmens i i pintura ràpida suma més de tres-cents premis.

    La pintora ens presenta realisme subjectivat. Moments que immortalitza a través d’escenes predissenyades on objectes comuns, eines i andròmines prenen el protagonisme als seus propietaris per atendre la memòria, el record, el passat. Ho fa mitjançant la pintura figurativa de tècnica sublim i un tractament de la llum que ens condueix a un estat oníric i reflexiu. 


    Premi Sant Jordi dels Països Catalans de la Fundació Perelló, i els darrers XII Premi Nacional “Villa de Agreda” (Sòria), el XXXIV Certamen “Celso Lagar” de Ciudad Rodrigo. (Salamanca) i el Premi Gredos 2019 de Arenas de San Pedro (Àvila). 

    Mercè Humedas (Lleida, 1960). Va començar a pintar de ben menuda al taller de la seva mare, també pintora, Montse Parés. Compaginava la feina de delineant amb els estudis d’Arts i Oficis a l’escola de Belles Arts de Lleida. Un cop en el mon laboral, quan exercia de professora en una escola de disseny, decidí prendre’s un any sabàtic i pintar. Tal com ella afirma, continua vivint any rere any dedicant-se a la seva passió: pintura realista. Fixada al seu estudi a Lleida, compagina la producció interior i silenciosa amb la participació activa en concursos nacionals i certàmens de pintura ràpida, que l’han dut a viatjar arreu.