Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Carrer Galera, 5

Más vistas

Autor(es)

Carrer Galera, 5

 • Autor: Jarne Mòdol, Antonieta
 • ISBN: 978-84-1303-250-4
 • 186 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 150 x 240 mm
 • Colección: Lo Marraco Nº 371
 • Fecha de publicación: Marzo 2021
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  16,00 €
  Des de les Garrigues fins al Segrià s’arrosseguen històries ocultes que mai no han format part de l’imaginari col·lectiu. Els meus repadrins, pagesos pobres, foren expulsats del seu entorn per un succés extraordinari. A partir d’aquí, des del Cogul fins al carrer Galera de Lleida, cinc generacions d’una mateixa família passegen neguits, alguns clandestins, i ben poques esperances. Una família, un carrer, tot un món que transita com pot per les vores del progrés i la modernitat. La vida quotidiana, mirall de l’eternitat més veritable, amaga bocins de realitat que no es poden comprendre en la seua totalitat si no estan ben anusats. Les memòries pagesa, obrera, social i popular s’aniran embastant mentre fixen o esbandeixen records i oblits. Tot plegat, les coses no són mai el que semblen. Com a molt, són com s’expliquen.

  Explica les aventures de cinc generacions d’una mateixa família. A partir de les seves vivències, el lector coneixerà la història del segle XX a les comarques de la plana de Lleida i, per extensió, de la resta de Catalunya. 


  És una novel·la amb una prosa molt delicada i que recupera el parlar de les Terres de Lleida. 


  Antonieta Jarne ha dedicat la seva vida professional a estudiar l’antifranquisme i els espais de lluita clandestina. Aquesta novel·la ficciona bona part de la nostra història més recent. 

  Antonieta Jarne Mòdol és professora d’història contemporània a la Universitat de Lleida. Pionera en l’estudi de la vida institucional del franquisme, és autora de La Secció Femenina a Lleida. Els anys “triomfals”. A continuació, els espais de lluita antifranquista i la transició política foren àmbits de treball que es concretaren en nombroses publicacions en què destaca L’oposició al franquisme a Lleida. Ha publicat articles en revistes especialitzades i ha participat en obres col·lectives com La España del presente: de la dictadura a la democracia. S’ha endinsat en les biografies de la primera regidora a la Paeria amb l’obra Aurèlia Pijoan, de la Lleida republicana a l’exili de Mèxic i del conseller de la Generalitat republicana Josep Maria Espanya: el somni federal. Coautora del volum vuitè de la Història de Lleida. De la Restauració al franquisme i del Diccionari biogràfic de les terres de Lleida. Política, economia, cultura i societat. També ha publicat El PSUC a les terres de Lleida 1936-1986 (amb Pau Juvillà) i Francesc Porta. El mirall trencat de la burgesia lleidatana (amb Teresa Ibars), entre altres. Aquesta és la seua primera novel·la.