Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Shum

Más vistas

Autor(es)

Shum

  • El dibuixant de les mans trencades

  • Autor: Capdevila "Kap", Jaume
  • ISBN: 978-84-1303-521-5
  • 144 páginas
  • Tapa rústica con solapas
  • 170 x 240 mm
  • Colección: Doble Tinta Nº 06
  • Fecha de publicación: Febrero 2024
  • Ver primeras páginas
  • Disponibilidad: En existencia

    19,00 €
    En Jaume Capdevila, en Kap, milita en l’humor gràfic des de dues trinxeres: una és la de l’estudi i la vetlla per la conservació del patrimoni a través de la divulgació en publicacions, conferències i exposicions; l’altra és la del ninotaire que se serveix dels dibuixos per expressar les seues opinions. En aquest llibre ens presenta una biografia d’Alfons Vila i Franquesa, Shum, dibuixant satíric del temps de la República i també sindicalista, anarquista, víctima accidental d’una explosió, cap de turc, pres polític i, finalment, artista a l’exili. Tot el talent d’en Kap, doncs, s’uneix al d’en Jaume Capdevila per bastir una autèntica novel·la (gràfica). Una obra que és també un assaig documentadíssim, estructurat amb precisió, que reivindica un concepte que no hauria de passar mai de moda: l’artista implicat i crític amb la seva època. I ho fa, com ha de ser, des del compromís més sincer. Manel Fontdevila

    Una novel·la gràfica biogràfica però també de recuperació de memòria històrica. 


    Shum no va ser un polític, ni un líder sindical, ni un literat o un acadèmic, sinó un dibuixant militant, que uneix l’activitat creativa amb la revolucionària. Coincideix a més que és fill de les terres de Ponent, de Sant Martí de Maldà, concretament, i passà uns anys a Lleida a la seva joventut. Per tots aquests motius esdevé una figura més que interessant per donar a conèixer. 

    Jaume Capdevila (Berga, 1974). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És un dels principals estudiosos de l’humor gràfic a casa nostra, especialitzat en anàlisi, interpretació i història de la imatge satírica i la caricatura a la premsa i ha publicat més d’una vintena de llibres sobre el tema. També ha estat al capdavant de nombroses mostres i exposicions sobre la matèria. Ha escrit regularment sobre la imatge satírica a premsa especialitzada, a més de col·laborar amb institucions com el MNAC, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya o la Xarxa de Museus de Catalunya.

    Kap. Ninotaire, publica els seus dibuixos des de 1996 al diari La Vanguardia, i des de 1997 a Mundo Deportivo. Col·labora igualment en altres publicacions i televisió. Ha exposat de manera individual o col·lectiva a Barcelona, Madrid, França, Itàlia, Portugal o Mèxic. Ha estat jurat de certàmens com el World Press Cartoon o el Premi Libex. Ha rebut prestigiosos reconeixements com el Premi Liberpress (2017), el Premi Press Cartoon Europe (2015) o el Premi Internacional d’Humor Gat Perich (2009). Kap és avui un dels principals referents de l’humor gràfic català i combina la faceta de creador amb la de divulgador d’aquesta matèria. Quan no dibuixa, utilitza el nom de Jaume Capdevila per anar pel carrer.