Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Oponents

Más vistas

Autor(es)

Oponents

 • Assaig biogràfic de resistències del segle XX

 • Autor: Garcia Pujades, Xavier
 • ISBN: 978-84-1303-435-5
 • 254 páginas
 • Tapa rústica
 • 135 x 210 mm
 • Colección: Narrativa Nº 107
 • Fecha de publicación: Abril 2023
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  19,50 €
  El periodista i escriptor Xavier Garcia amplia i reelabora les cròniques, els articles i els reportatges que publicà en diversos mitjans al llarg de gairebé cinquanta anys i ens ofereix una panoràmica d’algunes de les realitats socials, polítiques i ambientals de les terres de la plana de Lleida i del Pirineu, viscudes durant els anys setanta i vuitanta. Els testimonis personals d’escriptors i líders pagesos, així com els combats populars en defensa de la terra, la llengua i la cultura catalana a Ponent, es barregen en una simfonia del que podríem anomenar la Catalunya no oficial, aquell conjunt de ciutadans que, des dels primers anys de la Transició política (1975-1980), van mostrar la seva disconformitat amb l’estructuració dels models polítics i econòmics que ens han dut als desordres actuals.

  Xavier Garcia: "Recullo en aquest volum —a manera de memòries lleidatanes, també pirinenques i, si voleu, de Ponent— una sèrie de cròniques que van formar part de la meva experiència vital en el tracte de persones, en la vivència de paisatges i, en definitiva, en el treball de defensar-nos tots plegats, tant en temps de dictadura com de democràcia. 


  És el relat de la Catalunya no oficial, aquella que va començar a gestar a principis dels anys setanta una generació —la meva— que, tot i continuar amb les precedents en els combats antifranquistes, va intentar anar una mica més enllà en l’objectiu final d’oposició. 

  Xavier Garcia i Pujades (Vilanova i la Geltrú, 1950) ha exercit el periodisme, l’assaig ecològic, la crònica territorial, la biografia cultural i política de diverses personalitats catalanes i els retrats literaris, reunits en les sèries Homenots del Sud (la quarta, el 2018), i en el volum Heterodoxos europeus. 25 biografies de la consciència ecològica del segle xx (Pagès Editors, 2014). Darrerament, ha publicat El Sud de nou revisitat (1985-2015). Redactor, entre 1976 i 1992, del diari Avui, cofundador del Col·lectiu de Periodistes Ecologistes, editors de la revista Userda (1977-1982), participà a Nacionalistes d’Esquerra (1979-1983), per vincular-se després a Els Verds-Alternativa Verda. Ha escrit llargament per a diaris i revistes, i ha publicat més d’una trentena de llibres.