Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Societat plural i el repte de les religions

Más vistas

Autor(es)

Societat plural i el repte de les religions

 • Autor: Matabosch Soler, Antoni
 • ISBN: 978-84-1303-164-4
 • 216 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 150 x 210 mm
 • Colección: Argent Viu Nº 154
 • Fecha de publicación: Marzo 2020
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  18,00 €
  Un dels grans reptes que Catalunya avui ha d’afrontar és l’espectacular increment de la presència de diverses religions en els darrers decennis. S’ha passat en pocs decennis d’uns pocs milers a un milió de creients d’altres religions. Com construir una societat integradora i en pau, molt atenta a la llibertat religiosa sense perdre la identitat catalana? El llibre exposa com s’està passant de la controvèrsia al diàleg. Com ho podem afavorir amb un adequat model d’encaix de les religions en la nostra societat, com és la interculturalitat, en un marc de laïcitat positiva o aconfessionalitat. Desenvolupa les diverses maneres de relacionar-se les mateixes religions entre elles, especialmente mitjançant un veritable diàleg oberts i enriquidor per a tots.

  Aquest llibre recull el discurs que el Dr. Matabosch va pronunciar durant l’acte d’ingrés a la Real Acadèmia Europea de Doctors. 


  Societat plural i religions dona les claus que han de permetre a la societat catalana una convivència respectuosa amb les diverses sensibilitats religioses que hi viuen. És, en definitiva, una eina per a un millor enteniment interreligiós. 

  Antoni Matabosch Soler (1935) és prevere de Barcelona. És doctor en Teologia, llicenciat en Periodisme i Història i diplomat en Ecumenisme. També és catedràtic emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, de la qual va ser degà durant 10 anys i professor a la Universitat Catòlica de Lisboa i a la de Montreal. Entre altres càrrecs, també ha estat Director de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, President de la Fundació Joan Maragall, un dels responsables del Parlament de les Religions i membre catòlic en el Grup de Treball Estable de Religions, GTER. Com a autor, ha publicat deu llibres i centenars d’articles, entre els quals destaquen Roger Garaudy i el redescobriment de l’home total, Barcelona, Liberación humana y unión de las Iglesias, Divorci i Església. Estat de la qüestió, El cristianisme en una societat plural i Cuarenta años de ecumenismo.