Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

El gust és meu

More Views

Writer

El gust és meu

  • Writer: Aubanell Cama, Jaume
  • ISBN: 978-84-1303-444-7
  • 112 pages
  • Rustic cover with flaps
  • 135 x 210 mm
  • Collection: Lo Marraco Nº 394
  • Release date: January 2023
  • Premi Recvll de Narració “Joaquim Ruyra”, 2022
  • See first pages
  • Availability: In stock

    €13.00
    Els personatges de la novel·la o seuen a taula per celebrar, per donar la benvinguda o per dir-se adeu, per seduir o per convèncer, per mostrar poder, per gaudir, per estimar i, a vegades, per també patir. Ho fan per subsistir, és clar, però també per sentir-se ells mateixos o part d’una tribu. I conte rere conte, allò que cuinen o mengen, i la manera com ho fan, es posa al servei d’una història marcada per una pulsió humana: l’aferrament, el tedi, l’inconscient que aflora, la impostura, l’amor primigeni i l’amor etern, l’oblit, la mare, el significat de l’art, la família, la fidelitat, l’atzar, la dona cuidadora, el mestre i l’alumna, la identitat personal... Però mai no falla: sempre acaba apareixent una queixalada o una recepta recuperada o un ganivet de tallar ceba o uns fogons plens de cassoles o una taula ben parada.

    Al llarg de quinze contes, se’ns proposa, per acumulació, una mena de mapa del menjar com a fet cultural, antropològic i social que ajuda a explicar-nos i a entendre les nostres relacions amb el món que ens acull. 


    15 contes que tenen l'aparença d'historietes de cuinar i menjar, marcades per passions molt humanes. 

    Jaume Aubanell. Nascut a Malgrat de Mar (Maresme), fill de pagesos i pare d’un fill i de dues filles, s’ha establert a Barcelona on fa, entre d’altres coses, de consultor de màrqueting. Llicenciat en Econòmiques per la UB i en Humanitats per la UOC. Ha fet estudis a l’escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès i el Màster de Creació Literària de l’UPF. També s’ha format com a cuiner a l’escola d’Hostaleria Hofmann. És el responsable dels tallers, viatges gastronòmics i cursos monogràfics gastro-culturals d’Arqueonet “Cuinem i mengem la història”. La passió per la cuina la vehicula també a través de l’escriptura. Ha publicat La coquessa (2019), guanyadora el XXX Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2018. Amb el relat EI pebrot escalivat ha guanyat el Premi Núvol de contes 2021.