Bestiari pirinenc
Disponibilitat: En existència
18,00 €
Com era el Pirineu abans i com és ara? Com s’hi vivia abans que la mecanització del camp, les carreteres i les estacions d’esquí vestissin de modernitat els nostres paisatges? Que algunes valls s’hagin transformat en petites ciutats de segones residències envaïdes per turistes justifica la nostra visió melancòlica del passat o és una mirada idealitzada i massa ensucrada? Aquest Bestiari pirinenc –un bestiari metafòric– ens forçarà a plantejar-nos aquestes qüesions i també hi trobarem un repertori dels personatges estereotipats que pul·lulen pels nostres pobles i ciutats: ramblers retirats, excontrabandistes, periodistes lletraferits, actors amateurs que esperen el seu moment estel·lar a la representació dels pastorets, esportistes aficionats disfressats de Peter Pan, caputxetes i algun llop.
Aquesta novel·la és un catàleg d'històries protagonitzades per personatges estereotipats que no sempre responen a l'imaginari.
És també una reflexió sobre l'estètica del passat i uns estereotips propis del país com el monitor d'esquí, el pagès ric, l'actor dels Pastorets i la dona que no té vida.
Iñaki Rubio s'ha dedicat sempre a l’àmbit cultural i educatiu.
Iñaki Rubio (Barcelona 1974) ha publicat Trencadís. L’últim llibre de Frederic Picàbia (Editorial Andorra, 2011) i L’altre costat del mirall (Pagès editors, 2015) amb què va guanyar el L Premi Recvll de Narració Joaquim Ruyra. També ha escrit la novel·la-disc Suite Eterna amb Albert Ginestà i és autor del text de la cantata Del roc al rock passant pel barroc, amb música d’Albert Gumí. Ha participat en obres col·lecives com Visions del Purgatori (Males herbes, 2018), La muntanya escrita (Edicions Salòria, 2015) o Els caus secrets (Editorial Moll, 2013). És membre fundador del Col·leciu Portella, editor de la revista Portella i col·laborador habitual del Diari d’Andorra.