Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Breu història dels castells i la muixeranga als Països Catalans

Més vistes

Autor(s)

Breu història dels castells i la muixeranga als Països Catalans

 • Autor: Bertran Luengo, Jordi
 • ISBN: 978-84-1303-121-7
 • 184 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 115 x 185 mm
 • Col·lecció: DivÈrsia.cat Nº 01
 • Data de publicació: Agost 2019
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  16,00 €
  La muixeranga valenciana és l’origen dels castells al Principat. Aquest llibre segueix els homes valencians que entre els segles XVII i XIX van exportar-la a diferents territoris. A Catalunya, els receptors d’aquella manifestació patrimonial la revolucionaren tècnicament a finals del segle xviii i assoliren primer el castell de sis pisos i després construccions de fins a nou. La muixeranga mantingué la seva tècnica primitiva en algunes localitats del País Valencià. Des de 2010, els castells, ja amb deu pisos, són Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i des de 2011 ho és la muixeranga a Algemesí.

  *Vols SUBSCRIURE'T a la col·lecció? Descarrega't la butlleta, omple-la i envia'ns-la! 


   


  Aquest llibre ha rebut l'ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


        L’objectiu de la col·lecció divÈrsia és posar a disposició del públic lector el coneixement de la diversitat de la societat catalana mitjançant la història de manifestacions, realitats o moviments socials, culturals, econòmics, polítics i religiosos concrets. 


  La novetat d’aquesta col·lecció és que, per primera vegada, es treballa a partir dels Països Catalans com a unitat geogràfica i cultural. 

  Jordi Bertran (Tarragona, 1966). Filòleg, gestor cultural i professor a la Universitat Rovira i Virgili. Ha estat el project manager del Museu Casteller de Catalunya, a Valls. Autor d’estudis muixeranguers i castellers, com El ball de valencians, o coautor de Tradicionari, 1926-2006.Els castellers de Tarragona, Castells i castellers. Una voluntat col·lectiva, Enciclopèdia de l’Esport Català i Enciclopèdia Castellera. Casteller honorífic de la Colla de Sant Pere i Sant Pau i dels Castellers de Vilafranca. Director artístic de les Festes Decennals de la Candela 2021 i responsable d’actes castellers a Valls. Cap de plaça de la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.