Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

1937. El Barça a Mèxic

Més vistes

Autor(s)

1937. El Barça a Mèxic

  • Autor: Porta Vila, Frederic
  • ISBN: 978-84-1303-413-3
  • 64 pàgines
  • Tapa rústica amb solapes
  • 135 x 210 mm
  • Col·lecció: Monografies Nº 132
  • Data de publicació: Octubre 2022
  • Disponibilitat: En existència

    11,00 €
    Avui, passats vuitanta-cinc anys des de la gira per Mèxic, l’agraïment als expedicionaris i als amfitrions continua pendent. El desconeixement de la història provoca que una espessa capa d’oblit cobreixi aquells fets, malgrat la seva innegable transcendència. Sense el viatge del 1937, la continuïtat del Barça després de la guerra civil hauria quedat en suspens amb l’excusa de la seva pèssima situació econòmica. Gràcies als dòlars de Mas Serrano i a Lázaro Cárdenas movent els fils des de la tramoia, el club representatiu de la identitat catalana va poder continuar amb la seva vida, superar les traves dels seus adversaris, d’aquells que mai no respectaren la seva identitat i manera de ser.

    El Barça, ha sigut en diverses ocasions l’únic instrument possible perquè donés fe de vida el generalitzat sentiment nacionalista i patriòtic dels catalans.


    L'autor, a més de conèixer la història de l'afamat club català, domina el tema d'aquest text i sap relacionar-lo amb l’animadversió del franquisme i l’ajuda que, a la fi, salvà ni més ni menys que la vida de la institució i de l’equip.


    Aquest llibre recull la cronologia dels fets de la gira del Barça en terres mexicanes el 1937.

    Frederic Porta i Vila (Tarragona) és periodista esportiu amb més de quatre dècades de trajectòria a diversos mitjans de comunicació. S’ha especialitzat en la informació del Futbol Club Barcelona. En els darrers temps, ha centrat la seva atenció en la història del Futbol Club Barcelona. Ha escrit vuit llibres relacionats amb la trajectòria centenària d’aquesta entitat de referència esportiva de Catalunya. Enamorat de Mèxic des que el va visitar durant el Mundial del 1986, aquest text reivindica la importància del país en un moment transcendental de l’equip blaugrana, durant la gira del 1937 que va generar els ingressos necessaris perquè el Barça continués existint després del triomf del cop d’estat del general Franco.