Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Rebrot de bosc

Més vistes

Autor(s)

Rebrot de bosc

 • Autor: Canadell Vilalta, Albert
 • ISBN: 978-84-1303-262-7
 • 160 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 135 x 210 mm
 • Col·lecció: Lo Marraco Nº 370
 • Data de publicació: Març 2021
 • XXXII Premi de Novel·la Breu de Mollerussa 2020
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  16,00 €
  Novel·la de ficció que aborda la relació humana amb la natura, amb dos ipus de personatges antagònics: els que decideixen dur a terme la utopia de viure en un barranc remot —un paradís enganyós— sense contacte amb la civilització i refer les seves vides en un intent de redimir-se, i uns altres que s’hi troben involuntàriament atrapats per les circumstàncies. Paral·lelament, un seguit de descobriments arqueològics permeten retrocedir en el temps, reconstruir escenes de la vida d’un clan del neolític, i deixen entreveure allò immutable de la condició de l’ésser humà, del seu precari equilibri amb l’entorn, la vulnerabilitat i també la seva fortalesa, adaptabilitat i persistència en la construcció cíclica de nous models de convivència.

  Una obra de ficció on la natura s’erigeix com a protagonista, acompanyant-se de personatges contemporanis, que decideixen la utopia d’establir-se en un barranc remot per refer les seves vides, en un intent de redimir-se. 


  S’endinsa en el debat existencial sobre la possibilitat de construir un model de convivència diferent. 


  Josep Borrell: "original en la temàtica amb un argument complex, el qual planteja la dialèctica entre raó i instint, entre el drama i l’humor, entre el mite i la desmitificació sobretot pensant en la història de l’evolució humana. També ho fa per la riquesa del llenguatge i el monòleg interior amb un rerefons de missatge socioantropològic i ecologista". 

  Albert Canadell Vilalta (Tona, 1963) és artesà joier i hortolà descendent de nissagues masoveres. Després de viatjar per mig món fabricant i venent artesania ha escrit nombroses narracions, poemes i un parell de textos teatrals, inèdits. Destaca de la seva narrativa La piranya (premi Vila de Puigcerdà 1999) i Òpal de foc (2000), el poemari Del zenit (2002), la novel·la de viatges Camins del Mandala (2005), les novel·les rurals Inesperat Walden (premi Armand Quintana 2012) i Terra d’esquelles (2016). El 2020 ha rebut també el premi Recvll de Blanes per dues narracions amazòniques aplegades a La ferida (2021).