Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Tan sols viure

Més vistes

Autor(s)


Tan sols viure

 • Autor: Albesa Castañer, Martí ; Montesinos Pinilla, Sara
 • ISBN: 978-84-1303-174-3
 • 118 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 140 x 200 mm
 • Col·lecció: Nandibú - Nandibú Horitzons, nº 06 Nº
 • Data de publicació: Març 2020
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  12,00 €
  “I ja està, tan sols viure i ajudar la família”, deia l’Aziz en una entrevista. Possiblement, aquestes tres paraules, tan sols viure, siguin la resposta més clara i sincera. Malgrat tot, rere la incòmoda pregunta hi ha un dret sovint invisible. Tan sols viure és un crit de valentia i esperança, és un crit a la lluita i l’esforç per una vida millor. És un crit pel dret a migrar. Milers de joves han arribat a pobles i ciutats d’arreu després d’un llarg viatge durant la infància o l’adolescència. Sense referents familiars i perseguint un somni que no ha acabat sent el que imaginaven, o han apostat tot exercint el seu dret a la vida. Tan sols viure

  La primera eina pedagògica per treballar a escoles i instituts el fenomen dels joves que migren sols durant la infància, per acostar els alumnes a una realitat tan propera i invisible. 


  El llibre ha estat treballat de la mà d’una sèrie documental titulada 18+1: deu capítols a YouTube que narren situacions dels joves que migren sols. 


  Ha estat escrit a partir d’entrevistes realitzades a Catalunya, l’Estat espanyol, Melilla i el Marroc. 


  10 històries de joves que han migrat sols durant la infància o l’adolescència, explicant amb diverses tècniques narratives. 

  Sara Montesinos (Premià de Mar, 1990) i Martí Albesa (Olot, 1988) són fundadors de l’Agència Talaia. L’equip, dedicat a la comunicació i el periodisme, treballa en diversos punts fronterers d’entrada a Europa i recull històries de protagonistes de processos migratoris. Entenen el periodisme com a eina social, i han col·laborat amb mitjans de comunicació com el diari Ara, El Salto, La Mira o La Directa, entre d’altres. Després de projectes personals com els curtmetratges documentals Eko 385 o Més enllà dels camps i el llibre Petjades d’aigua i sal, van presentar MURS al Festival Lluèrnia el 2019 i han estrenat la sèrie documental 18+1 el gener de 2020.