Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Del Liceu Escolar a l'exili

Més vistes

Autor(s)

Del Liceu Escolar a l'exili

 • Els Godàs i Vila, una família lleidatana

 • Autor: Godàs Bastida, Francesc
 • ISBN: 978-84-1303-137-8
 • 200 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 170 x 240 mm
 • Col·lecció: Guimet Nº 234
 • Data de publicació: Octubre 2019
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  17,00 €
  Basada en arxius i confidències dels mateixos protagonistes, aquesta és la història d’una família ben arrelada a Lleida que l’exili en va allunyar. Els seus orígens, la Lleida republicana, la guerra, la desfeta i l’exili, les penalitats de qui va restar a Catalunya, componen la descripció d’una família amb força trets comuns amb d’altres, però amb certes particularitats que la fan d’interès per als lleidatans i més enllà. Derruït l’edifici del Liceu Escolar per efecte de les bombes feixistes i per l’espoliació a què va ser sotmès, semblava que el record i l’obra dels mestres Frederic Godàs i Victorina Vila desapareixerien de la memòria de la ciutat. No ha estat així gràcies a la feina feta pels antics alumnes del Liceu, per la perseverança del Frederic fill i, posteriorment, per la Paeria democràtica.

  El volum vol donar a conèixer els orígens familiars, des de la Ribagorça a la Llitera; explicant les circumstàncies que van viure a la Lleida republicana i els sofriments que els comportà la Guerra Civil i la desfeta de la República. 


  Francesc Godàs: "Basant-me en l’arxiu familiar i en les confidències dels mateixos protagonistes, he reunit dades suficients per escriure sobre una família profundament arrelada a Lleida i a la qual, els exilis, exterior i interior, van allunyar de la ciutat". 

  Francesc Godàs i Bastida, net dels fundadors del Liceu Escolar de Lleida, va néixer a Osca (1947) on residia aleshores la seva família. Fins als nou anys va viure a Esplucs (la Llitera), poble natal de la seva mare, que feia de mestra. A Barcelona estudiaria el batxillerat a l’institut Jaume Balmes i els estudis universitaris a l’Institut Químic de Sarrià. Exerciria tota la seva vida laboral com a responsable de qualitat a l’empresa Martini & Rossi. També durant vuit anys va ser regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Entre les seves aficions destaca la pràctica esportiva del rugbi. Actualment, viu al petit llogarret de Pedra (Bellver de Cerdanya).

  Opinions del client

  Escriviu la vostra pròpia opinió

  Esteu valorant: Del Liceu Escolar a l'exili

  Com qualifiqueu aquest producte? *

  Valoració: 0/5
  Puntua: