Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Operació trasllat

Més vistes

Autor(s)

Operació trasllat

 • Art de Sixena

 • Autor: Array
 • ISBN: 978-84-1303-039-5
 • 128 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 190 x 220 mm
 • Col·lecció: Visió Nº 83
 • Data de publicació: Desembre 2018
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  17,50 €
  La data de l’11 de desembre de 2017 ha quedat marcada en el calendari històric de la ciutat com la de la nit en què la Guàrdia Civil va entrar de matinada al Museu de Lleida per endur-se quaranta-quatre obres d’art cap al monestir de Sixena, executant una ordre judicial provisional, i en el context de l’aplicació de l’article 155. Aquest llibre és el relat dels fets que vam viure aquella nit, realitzat a partir de les converses mantingudes amb tots els companys que hi vam ser, a més d’altres persones que ens acompanyaven a fora. Un relat cronològic en què expliquem com vam viure les catorze hores que vam ser a dins del museu, des de mitjanit, quan vam entrar, fins a les dos del migdia de l’endemà, quan vam sortir, després d’haver lliurat les obres. Aquest relat no tindria sentit sense les imatges que l’acompanyen, que il·lustren perfectament tot el que expliquem. De vegades, fins i tot, mostren més del que es pot expressar amb paraules.

  Relat cronològic i en primera persona dels fets de l'11 de desembre de 2017, explicat pels mateixos treballadors del Museu. 


  Les fotografies que es van fer aquell dia, que en un principi només havien de servir per completar les fitxes de cada un dels objectes d’art lliurats, han acabat esdevenint també una crònica gràfica del relat escrit. 


  Josep Giralt (director del Museu de Lleida): "Ara és el moment d’explicar les sensacions, els fets que van passar tant a l’interior com a l’exterior del Museu de Lleida, narrats en primera persona per alguns dels seus protagonistes 

  Marga del Campo Andión és llicenciada en Història de l’Art per la UB i màster en Museologia i Gestió del Patrimoni també per la UB. Actualment és tècnica de comunicació i relacions externes del Museu de Lleida, on treballa des del 2007. Anteriorment havia treballat com a redactora a Segre. Ha escrit, amb la periodista Anna Sàez Mateu, el llibre Cristòfol íntim.

  Jordi Vicenç Pou i Jové es dedica professionalment a la fotografia des dels anys 90. Treballa en àmbits molt diversos, des de la fotografia de premsa a la docència. Des del seu estudi de Lleida, una de les seves activitats professionals habituals és la reproducció d’obra d’art i la fotografia d’exposicions. Col·labora regularment amb els principals museus i centres d’art de la ciutat. Ha estat cap de fotografia d’El Periòdic d’Andorra i col·laborador, entre altres, d’El Periódico de Catalunya i de l’agència Cover.