Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Terra de marca

Més vistes

Autor(s)


Terra de marca

 • Autor: Font Esbert, Jaume ; Romeu Carol, Jordi
 • ISBN: 978-84-1303-187-3
 • 362 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 150 x 240 mm
 • Col·lecció: Narrativa Nº 100
 • Data de publicació: Maig 2020
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  20,00 €
  Any 947 dC, el prior Ponç visita les terres sempre perilloses de la marca penedesenca per trobar un indret on edificar un nou priorat benedictí. Ho fa per ordre expressa de l’abat Gotmar de Sant Cugat i del comte Sunyer de Barcelona. La rebuda per part dels senyors de les terres, però, no serà tan entusiasta com esperava. L’amenaça de les hosts sarraïnes i la necessitat de més homes per al seu territori fan que els senyors siguin reticents a aportar terres i diners per a tal fi. Aquesta història parla del naixement d’una nació i de les dificultats que els homes d’aquells temps van tenir per edificar-la. Ens parla d’uns moments de tensió fronterera i de disputes constants pel territori. Ens parla de guerrers, de monjos i pagesos que lluiten per construir un nou país.

  Una novel·la històrica ambientada a meitat del segle X en tres espais diferents: la marca Penedesenca, la ciutat de Barcelona i el califat de Còrdova. 


  Una trama basada principalment en les vicissituds dels senyors de Mediona i dels clergues de Sant Cugat. 


  L’obra dóna una idea de com eren els inicis del Principat de Catalunya però amb una trama i uns personatges que viuen contínuament un conflicte intern. 

  Jordi Romeu Carol (Sant Pere de Riudebitlles, 1978) és un escriptor català, bomber de professió, que ha dedicat els últims anys a la creació literària. Fins al moment ha publicat dues novel·les i un recull de contes i ha col·laborat amb diverses revistes locals, així com amb la revista Querol. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a l’INEFC Barcelona i en Publicitat i Relacions Públiques a la UOC, la seva formació literària comprèn tot l’itinerari de novel·la i part del de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Es donà a conèixer amb la novel·la Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer, premi de novel·la de l’Ametlla de Mar. El 2015 va sortir al mercat Descalça, i el 2017 va rebre el premi Sant Carles Borromeu del Cercle de les Arts i les Lletres de les valls d’Andorra amb Honor de poble poble.

  Jaume Font Esbert (Barcelona, 1948). En acabar el batxillerat a la Salle de Bonanova, va entrar a treballar al negoci familiar. Posteriorment es va diplomar en gestió empresarial i gestió d’emmagatzematge i distribució. Durant el servei militar obligatori va assolir el grau de caporal primer i, en acabar-lo, va anar a viure a Sant Pere de Riudebitlles, on va crear una empresa de transports com a transportista autònom. Allà va ser regidor municipal a l’ajuntament i conseller comarcal. La seva gran afició per la història l’ha dut a estudiar tot allò que hi està relacionat, especialment l’egiptologia i l’alta edat mitjana al comtat de Barcelona i la marca penedesenca.