Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

A Jalisco, per Catalunya

Més vistes

Autor(s)


A Jalisco, per Catalunya

 • Autor: Murià, José María ; Peregrina, Angélica
 • ISBN: 978-84-1303-302-0
 • 66 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 170 x 240 mm
 • Col·lecció: Guimet Nº 238
 • Data de publicació: Setembre 2021
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  11,00 €
  Gràcies als autors del llibre, a Jalisco hi han anat dos presidents de la Generalitat, un conseller en cap, un vicepresident, uns quants consellers, una colla de diputats i rectors i exrectors universitaris, juntament amb molts investigadors i professors, artistes i músics. S’han aconseguit acords amb universitats catalanes i promogut estudis catalans a Jalisco. Del seu neguit constant n’han sorgit desenes de llibres d’autors diversos, conferències, articles a la premsa, jornades i col·loquis i, sobretot, dues iniciatives transcendentals: la presència de la cultura catalana a la Feria Internacional del Libro de Guadalajara (2004) i la inauguració de la Biblioteca Catalana, a l’interior de l’espectacular edifici de la moderna biblioteca pública de l’estat, amb més de quinze mil volums.

  La lectura d'aquest llibre permet de fer-nos una idea de l’obra ingent, colossal, permanent, que s’ha fet, pel nostre país, a milers de quilòmetres de distància. 


  Aquest llibre explica la grandària de l’obra acadèmica, cultural i cívica que s’ha fet, de Jalisco estant, per Catalunya. 

  José M. Murià és doctor en història. Ha centrat gran part de la seva recerca en la història de Jalisco, n’ha dirigit sengles històries generals de quatre volums (1982) i sis volums (2017). Aquest 2021 ha estat declarat investigador nacional emèrit, però també ho és del Colegio de Jalisco (2007), del qual va ser president durant dotze anys, de l’Academia Mexicana de la Historia i del Seminario de Cultura Mexicana. També, des del 2019, és membre de l’Academia Mexicana de la Lengua i de l’Institut d’Estudis Catalans. Així mateix, de Catalunya va rebre el premi Catalonia Internacional, i la Creu de Sant Jordi el 2009.

  Angélica Peregrina és llicenciada en història per la Universidad de Guadalajara (Mèxic). És doctora en Ciències Socials i membre del Sistema Nacional de Investigadores. Entre altres càrrecs, ha estat membre corresponsal de l’estat de Jalisco de l’Academia Mexicana de la Historia, catedràtica de la Universidad de Guadalajara i del Colegio de Jalisco. Entre les seves publicacions, destaquen La Escuela Normal de Jalisco en su centenario, La educación superior en el occidente de México, siglo XIX. Formación de profesores en Jalisco i Ni Universidad ni Instituto: educación superior y política en Guadalajara (1867-1925). Va dirigir amb José M. Murià Historia general de Jalisco.