Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Els Girona

Més vistes

Autor(s)

Els Girona

 • La gran burgesia catalana del segle XIX

 • Autor: Pla Toldrà, Lluïsa
 • ISBN: 978-84-1303-314-3
 • 258 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 170 x 240 mm
 • Col·lecció: Guimet Nº 239
 • Data de publicació: Octubre 2021
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  20,00 €
  "El llibre segueix atentament la progressió de més de quatre generacions de la família Girona (...) un segle i mig d’una etapa cabdal de la història de Catalunya i Europa: la del clímax de la primera revolució industrial. L’obra confirma el paper estel.lar jugat pels Girona en el firmament del segle xix. És una obra apassionada, ben escrita, un text extremadament ben pulit. El rigor guia tota l’obra. L’estil de Pla és punyent, va fins al fons dels personatges i toca temes de rabiosa actualitat, com la relació entre formació de capital humà i innovació, la internacionalització empresarial, l’impacte a llarg termini de les crisis o el paper de la banca en el creixement. Una obra valenta. Si la llegim, gaudirem d’una obra apassionant i aprendrem, de veritat, com s’ha fet aquest país, més enllà dels tòpics amb que ens saturen quotidianament els nostres polítics i mitjans de comunicació." (Del pròleg de Jordi Catalan)

  Aquesta obra vol intentar respondre per què i com els Girona es van convertir en la principal família de la gran burgesia catalana del segle xix? No van néixer burgesos. Ho van esdevenir en el procés. 


  Lluïsa Pla: "Voldria que aquest llibre resultés senzill per a tothom, perquè penso que la història s’ha de divulgar." 


  La família Girona vertebrà amb afany un gran projecte que, amb la col·laboració de la societat catalana, va convertir Catalunya en un país industrial modern. 

  Lluïsa Pla i Toldrà (Bell-lloc d’Urgell, 1962) és Doctora en Història per la Universitat de Barcelona. Des de 1990 s’ha dedicat a la investigació científica i a la docència universitària. En l‘àmbit de la Història Econòmica ha estat professora de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), del Departament d’Economia d’ESADE (Universitat Ramon Llull) i d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). El seu treball d’ investigació de major amplitud, al que ha dedicat els darrers anys, ha estat el procés de formació de la gran burgesia catalana, a partir de l’estudi de la família Girona. Ha publicat diversos articles sobre la burgesia de negocis i la història empresarial i financera. En 2012 la Fundació Noguera li concedí el premi a la millor tesi doctoral d’Història Moderna i Contemporània.