Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Els fets de l'1 d'octubre 2017

Més vistes

Autor(s)










Els fets de l'1 d'octubre 2017

  • Autor: Barrull Castellví, Jaume ; Bayer Sànchez, Edu ; Carod-Rovira, Josep-Lluís ; Gabriel Sabaté, Anna ; Garcia Fàbrega, Gemma ; Graupera Garcia-Milà, Jordi ; Iglesias Boldú, Santi ; Prim Ortís, Toni ; van der Meulen, Tjerk ; Vila Redon, Maria
  • ISBN: 978-84-9975-926-5
  • 168 pàgines
  • Tapa rústica amb solapes
  • 190 x 225 mm
  • Col·lecció: Visió Nº 81
  • Data de publicació: Gener 2018
  • Veure primeres pàgines
  • Disponibilitat: En existència

    18,00 €
    Hi ha dates que, abans que arribin, ja se sap que no seran ben bé com les altres. Són jornades que apareixen senyalades amb un color propi en l’imaginari col·lectiu, diades de les quals es reprodueix, pertot arreu, en els indrets més inesperats, la xifra del dia i la lletra inicial del mes. Són un símbol compartit, una bandera que s’alça per damunt de la gernació enmig de la boira i que esdevé, de seguida, un crit escrit als murs, un estendard de pedra en el camí, la platja somiada on aniran a parar totes les ones de la llibertat. Per al poble català, l’1 d’octubre de 2017 és una d’aquestes dates que van arribar per a quedar-s’hi, per sempre, per a ser explicades als descendents i als que no van poder-les viure a cada lloc, perquè ja s’han guanyat, amb escreix, el seu espai d’honor a la pròpia biografia personal i col·lectiva de tants catalans i catalanes.

    • Un retrat magnífic, excepcional, on cada fotografia no és un retall de vida, sinó la vida mateixa. Les fotos recullen instants concrets, gestos expressius, mirades a vessar de contingut i els protagonistes que hi apareixen són la gent del carrer, amb tantes fesomies previsibles com cares que mai no ho hauries dit i que, ara, s’han alliberat del vel que en tapava la identitat.

    • El primer llibre de fotografies del referèndum català.

    • El llibre inclou imatges d'arreu del territori i també de Sant Julià de Ramis, on havia de votar el president Carles Puigdemont.

    Josep-Lluís Carod-Rovira, escriptor i polític. Ha estat conseller en cap, vicepresident del Govern i president de l’Institut Ramon Llull. Articulista i conferenciant, ha publicat més d'una quinzena de llibres. Jaume Barrull Castellví. Llicenciat en sociologia per la UAB, actualment treballa com a redactor i fotògraf per al dominical Lectura del diari Segre. Col·labora en diferents mitjans escrits amb articles, reportatges i narracions. Anna Gabriel fa classes d’història del dret a la UAB i és activista antifeixista, feminista i independentista. Des de 2015 fins al 2017 ha estat diputada al Parlament de Catalunya per la CUP-Crida Constituent. Gemma Garcia és cooperativista a Directa, membre del col·lectiu de periodistes per la pau i els drets humans Contrast i del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Ha codirigit documentals independents i és autora del llibre Els senyors del boom. Jordi Graupera és doctor en filosofia. Ha estat professor a la Universitat de Nova York, a Parson’s i a Saint Francis College. Treballa d’investigador a la Universitat de Princeton. Col·labora en diversos mitjans de comunicació. Maria Vila es va llicenciar en dret a la Universitat Pompeu Fabra. Juntament amb altres companys advocats, l’any 2014 va fundar el col·lectiu Drets.cat. Col·labora en diversos mitjans, escrits i audiovisuals. Edu Bayer és un fotògraf català establert a Nova York amb més de deu anys d’experiència en el fotoperiodisme i el documentalisme. Col·laborador habitual al The New York Times i al The Wall Street Journal, entre d’altres. Ha estat finalista al premi Pulitzer. Santi Iglesias, fotoperiodista. Ha treballat en diversos diaris, com l’Ara i El Punt Avui. També ha publicat fotografies a gairebé tots els periòdics del país, ha col·laborat amb editorials i agències de comunicació i ha participat en diversos projectes de llibres i exposicions. Toni Prim. Llicenciat en filologia per la UdL i la UB es formà també en fotografia als Estats Units i a Suïssa. Exerceix com a fotògraf professional en diverses especialitats, sobretot en fotografia social i editorial. També es dedica a la docència de la fotografia. Tjerk van der Meulen va néixer a Arnhem (Països Baixos). Viu a la província de Tarragona. Sobretot s’ha dedicat al fotoperiodisme. Ha col·laborat amb gairebé tots els mitjans de comunicació de Catalunya, i en l’actualitat és col·laborador habitual del diari Ara.

    Altres suggerències