Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

La companyia del cocodril

Més vistes

Autor(s)

La companyia del cocodril

 • Autor: Torrent Escala, Jordi
 • ISBN: 978-84-1303-454-6
 • 360 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 150 x 230 mm
 • Col·lecció: Lo Marraco Nº 398
 • Data de publicació: Març 2023
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  21,50 €
  “L’aire era tan fred que havia aturat la vida a la vall del Cinca i no s’hi movia ni un ocell, ni una guilla, ni un conill. Ni una fulla d’arbre aconseguia caure a través de l’aire glaçat i quiet... els guàrdies vigilaven, embolicats amb capes de llana, els rostres somnolents per la vetlla i el fred que els havia masegat els ossos... però cap d’ells no perdia de vista el camí de Barbastre per on, com a única nota viva d’aquell paisatge aturat, pujava un carro carregat de baguls i caixes, guiat per dos conductors impertorbables que vestien els hàbits burell dels sergents templers, i amb mà ferma dirigien les bèsties directament cap al castell”. Així comença el segon lliurament de El Llibre de les Coses, La Companyia del Cocodril. Què duu el carro? Sens dubte, males notícies. Això no obstant, en Pere de Boisançó, en Peret el conill, el Renegat, el pardal, al-Muhajir, al-Murtad, sobreviurà, fins i tot, al fat infaust de morir uns quants cops en terres llunyanes.

  Els fets tenen versemblança en l’enllaç que el lector fa amb allò que significaren les croades i les trames polítiques cristianes i musulmanes (i cristiano-musulmanes). 


  La versemblança de les accions i d’allò que les motiva és completa i recolza en l’imaginari assumit del temps de lluites entre una i altra ribes de la Mediterrània. 


  La dimensió estètica de l’obra és palpable a cada plana: descripcions de la llum, dels ambients, de les olors, de la geografia, dels vestuaris, de la crueltat, del/s dolor/s... Hi ha una voluntat poètica que les fa entranyables, pròximes a l’esperit del lector. 


  Núria Cadenes: “La maldat i l’humor i la vida plena en un joc literari que arrossega i esgarrifa. Tota una descoberta”. 

  zb>Jordi Torrent Escala (Barcelona, 1959), artista plàstic i escriptor, ha estat impulsor de tota mena de projectes artístics (Col·lectiu Drap-Art, Land Art Formentera, ARI Formentera) musicals (Santa Rita s.s.) i ecològics, o barreja de tot plegat, com el Festival Posidònia, del que va ser fundador, productor i director artístic. El 2014 publica amb Áltera ediciones el seu primer llibre, El huérfano de los Boisanzón, l’original català del qual, L’orfe dels Boisançó, fou publicat per Pagès editors l’any 2018. Aquest és el segon llibre dels quatre que componen El Llibre de les Coses, les memòries d’un singular germà bastard del rei Jaume I. L’any 2020 fou guardonat amb el premi Ciutat d’Alzira per la novel·la ambientada a Barcelona Els fantasmes i mme. Levy.