Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Ulls de cugula

Més vistes

Autor(s)

Ulls de cugula

 • Autor: Suau Castro, Jaume
 • ISBN: 978-84-1303-233-7
 • 128 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 150 x 240 mm
 • Col·lecció: La Suda Nº 230
 • Data de publicació: Febrer 2021
 • XXIIè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  13,00 €
  "Pel que es veu, hi ha una tradició popular antiga que diu que quan les embarassades parien una nena, el patriarca familiar responia a la pregunta “Què ha sigut?” tot dient: “ha estat cugula”. Cugula, doncs, era una paraula connotada de menyspreu i mal auguri. Si el blat és fèrtil, la cugula és borda. A diferència dels nois, les dones no servien pel treball al camp. Afortunadament, el poeta fa ús d’aquell mal averany per revertir-ne el sentit. No endebades el seu llibre està dedicat a la seva filla Lupe. La seva no és una cugula circumscrita a la dita popular. És identitat traspuada en els ulls i alhora reconeixement del gènere." (De l'epíleg d'Àngels Marzo).

  Un homenatge a la superació personal de les persones que no ho han tingut fàcil i que Suau dedica a la seva filla. 


  Jaume Suau: "en la nostra societat les dones, que són imprescindibles, han fet progressos molt grans però mínims encara per a la igualtat, hi ha molt a fer". 


  L’autor considera que l’obra està concebuda amb poemes curts i profunds, que és tal com ha de ser la poesia, parla d’ell des d’ell, i amb un toc a l’enyorança de la innocència, que fins i tot ha sigut terapèutic, confessa. 

  Jaume Suau Castro. Mollerussa, 1958. És mestre, llicenciat i doctor en psicopedagogia. Ha treballat de docent en tots els nivells de l’ensenyament. Formador i assessor de l’Institut de Ciències de l’Educació, ha participat en diversos grups d’investigació de la UdL. És president del Centre d’Estudis Mascançà i membre del Consell Científic de l’Institut d’Estudis Comarcals del Pla d’Urgell. Ha realitzat publicacions i conferències relacionades amb el món educatiu, històric, antropològic, literari i esportiu. L’any 2018 va publicar el poemari Plural Imperfecte. Ha col·laborat en diferents espais dedicats a la difusió de la poesia i en diversos recitals poètics. És iniciador, conjuntament amb l’Ajuntament de Bellvís, dels recitals de l’Hort Poètic. Ha publicat a la revista En sentido figurado i alguns del seus poemes i relats curts apareixen en obres col·lectives.