Un any més, Pagès Editors està escalfant motors per la celebració d’una de les cites literàries més importants del sector del llibre, la diada de Sant Jordi.

Aquest any Pagès Editors afronta la jornada amb una variada oferta de llibres amb la que considerem podrem satisfer un variat ventall de lectors. Així, a les llibreries s’hi podran trobar un ampli catàleg de llibres de tots els gèneres, destacant els publicats en les darreres setmanes amb vistes a Sant Jordi.  

Des de la tardor passada, Pagès Editors ha publicat un total de 58 llibres de narrativa, poesia, assaig, història i literatura infantil i juvenil. Com sempre, la publicació d’aquests títols s’ha fet tenint en compte les noves obres d’autors ja consolidats a Pagès Editors, com Montse Sanjuan, Jaume Barrull o Marta Alòs, però intentant a la vegada trobar veus emergents que es puguin incorporar al nostre catàleg amb propostes atractives. L’objectiu final de Pagès Editors és continuar la seva consolidació com un dels segells de referència als Països Catalans.

 
Per aconseguir-ho, l’editorial ha fet aquest any una forta aposta pel gènere negre i criminal i ha creat la col·lecció ‘Lo marraco negre’, el director de la qual és el reconegut escriptor i crític literari Sebastià Bennasar. L’estrena d’aquesta col·lecció s’ha fet per la porta gran, amb un dels noms més importants de la literatura catalana com és Manuel de Pedrolo, amb la reedició de la seva novel·la Es vessa una sang fàcil. Dins de la col·lecció ja s’han publicat també els títols Anna Grimm. Memòria Mortal, una nova entrega de la saga protagonitzada per la mosso d’esquadra lleidatana creada per la Montse Sanjuan, i Ulls maragda, la primera incursió al gènere negre de la polifacètica escriptora Marta Alòs.  

La celebració de l’Any Pedrolo és també una de les efemèrides literàries importants d’enguany i Pagès Editors s’hi ha sumat amb la publicació de dos títols. Per una banda, ha recuperat l’esmentada novel·la de l’escriptor i, per l’altra, ha reeditat Pedrolo contra els límits, de Jordi Arbonès, l’assaig més ambiciós sobre l’obra pedroliana publicat fins a data d’avui. D’altra banda, el festival de novel·la negra impulsat per l’editorial, El Segre de negre, inclourà un homenatge a l’escriptor de L’Aranyó.  

Pagès Editors també celebra enguany l’Any Fabra amb la publicació del llibre Escrits sobre Fabra de Josep Murgades i l’any Capmany, amb l’assaig Miralls creuats, de la guanyadora del premi Josep Vallverdú, Mari Àngels Cabré.
Destaquem, per últim, que darrerament l’editorial ha fet un gran pas cap a la internacionalització d’alguns dels seus autors ja que, a través del segell en castellà, Editorial Milenio, la saga de la sergent Anna Grimm ha pogut donar-se a conèixer a Mèxic. Montse Sanjuan va presentar la novel·la a la darrera edició de la Feria Internacional del Libro de Guadalajara, celebrada el passat mes de novembre.
 
Esmorzar de Sant Jordi
Com és tradició, la diada de Sant Jordi celebrarem a la seu de l’editorial un esmorzar al qual es convidarà tots els autors del nostre catàleg. Enguany, la lectura de la glossa anirà a càrrec d’Àngels Santa, catedràtica de Filologia Francesa, assagista i directora de la col·lecció ‘Lo marraco blau’, de Pagès Editors. Aquesta és una de les poques col·leccions existents dedicades a la traducció al català d’autores destacades de tot el món i dins la qual s’han publicat les novel·les d’Edith Wharton, Assia Djebar, Suzanne Lilar, Anne-Marie Garat, Lydie Salvayre, Christine Angot o Malika Mokeddem, entre d’altres.
Tancarem l’acte amb l’actuació d’una de les cantautores més conegudes dels Països Catalans, la lleidatana Meritxell Gené, amb qui acabem de publicar el poemari Després dels esbarzers.