El Gremi de Llibreters de Catalunya ha escollit una obra de Nandibú, la col·lecció de literatura infantil i juvenil de Pagès Editors, com a candidata a guanyar el Premi Llibreter 2021, un guardó que vol destacar i reconèixer la qualitat de determinats títols i promocionar-los. Es tracta de La nena del far, una obra de la il·lustradora neerlandesa Annet Schaap traduïda al català per Maria Rosich, que opta a guanyar el premi en la categoria d'altres literatures.

 

El llibre presenta la història de la filla d’un faroner abatut per la tristor en temps de pirates, mites i grans aventurers. La Llumeta, així s’anomena la protagonista, és una nena petita, però un personatge gegant, capaç de sobreposar-se al pes de la foscor per il·luminar les vides d’aquells que l’envolten. La nena del far és una novel·la màgica, intensa, emocionant. Un meravellós relat d’aventures que li dóna veu al vent, a aquells que ja no hi són i als monstres més reals per a enfonsar-nos de cap a la llegenda. 

 

La nena del farha estat traduïda a més de vint llengües, forma part de la llista d'honor IBBY (The International Board on Books for Young People) i ha estat guardonada amb els premis Gouden Griffel (un premi atorgat a autors de literatura infantil o juvenil als Països Baixos), Woutertje Pieterse Prijs (un dels més prestigiosos de la literatura infantil i juvenil en llengua neerlandesa) i Nienke van Hichtum (el primer cop que algú guanya aquest premi amb la seva novel·la debut).

 

Les llibreries agremiades al Gremi de Llibreters de Catalunya podran votar els títols nominats fins al dia 11 de juny de 2021.

El dia 6 de juliol es faran públics, en roda de premsa, els guanyadors de cada una de les categories. L’acte de lliurament, la Festa del Premi Llibreter, serà el mateix dia 6 de juliol al vespre.

Més informació sobre el premi aquí.